header image

Onze blog

Next Event

Op woensdag 19 september organiseert CCA-regio Gouda een jongerenavond met als thema ‘Tel je zegeningen!’ met Stefan Vreeswijk als spreker. Klik hier voor de uitnodiging van de avond.

In deze Verbinding aandacht voor voedsel: een interview met Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid ChristenUnie en GroenGelovig II. Een reportage over de Geitenmeijerij in Fochteloo. Een verslag dat letterlijk over grenzen gaat: Op reis naar Pavshyno, Oekraïne. Klik hier voor het juninummer van Verbinding.

De voorzitter van CCA, Jan Overeem, heeft aan het Reformatorisch Dagblad een interview gegeven over onzekerheid voor boeren en het werk van CCA, met name de pastoraal agrarische coaching. Bron: RD, 19-06-2018 Onzekerheid houdt de boer vaak uit zijn slaap.  De landbouw moet een groenere koers varen. De huidige trend van voortdurende schaalvergroting is een […]

Hier vind u het verslag van de voorjaarsledenvergadering van 2018. Dit verslag is een concept, de definitieve versie zal in de voorjaarsledenvergadering van 2019 worden vastgesteld.

Tijdens GroenGelovig komen christenen in beweging voor de zorg voor ons gemeenschappelijk huis: Gods schepping. Door inspiratie, bemoediging, nieuwe samenwerkingen en heel veel actie brengen we duurzame initiatieven en ‘groene agenda’s’ in de volgende versnelling. Omdat we dankbaar zijn voor wat er al gebeurt, maar ook de urgentie zien voor een stap extra. GroenGelovig brengt christenen bijeen die allemaal […]

Een CCA-lid, Christiaan Bondt, heeft in de ‘week van de Schepping’ een interview gegeven over gewasbescherming aan het Reformatorisch Dagblad. Bron: RD, 14-03-2018 Elke dag biddag voor het gewas Planten zijn volmaakt geschapen. Door de zondeval hebben ze te maken met allerlei ziekten en schadelijke insecten. De mens heeft daar middelen voor uitgevonden, maar die […]

Op woensdag 11 april organiseerde CCA-regio Gouda een jongerenavond met als thema ‘Fraude, waarom niet?!’ met Peter Veldhuizen als spreker. Klik hier voor het verslag en een foto van de avond.

In deze Verbinding speciale aandacht voor beroepsethiek en ethische dilemma’s in de agrarische sector. In dat kader ook een artikel over genetische modificatie in de landbouw. Een verslag van een discussieavond in Dronten, samen met de christelijke studentenvereniging Vis Vitalis. Klik hier voor het maartnummer van Verbinding.

Op woensdag 11 april organiseert CCA-regio Gouda een jongerenavond met als thema ‘Fraude, waarom niet?!’ met Peter Veldhuizen als spreker. Klik hier voor de uitnodiging van de avond.

In dit nummer van Verbinding extra aandacht voor beroepsethiek en ethische dilemma’s. Hoe ga je daar als sector en als individuele ondernemer mee om? In dat kader ook een artikel over genetische modificatie in de landbouw. Een verslag van een discussieavond in Dronten, samen met de christelijke studentenvereniging Vis Vitalis. En een interview met boerenzoon […]