header image

Onze blog

Next Event

MANNA 781 GA JE MANK DOOR HET LEVEN?

MANNA 781 GA JE MANK DOOR HET LEVEN?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je mank door het leven ging? Sommige dagen zijn zwaarder dan andere wanneer je geconfronteerd wordt met uitdagingen die onoverkomelijk lijken. Mijn verzekeringscarrière heeft bijzonder goede maanden en enkele zeer goede jaren gekend, maar er zijn ook magere tijden geweest. Een tegenvallende economie kan zijn tol eisen van iedereen die een specifiek product of dienst verkoopt.

Door ervaring heb ik geleerd dat deze moeilijke tijden een echte toewijding aan je beroep vragen en doorzettingsvermogen. Om te overleven moet je ijveriger werken, dagelijkse doelen halen en niet ontmoedigd raken.

 

De meest succesvolle zakenmensen hebben meerdere terugvallen gehad in hun leven. Succes vraagt een vasthoudend vermogen om met moeilijkheden om te gaan en terug te veren als de kansen zich aandienen. Dit kan gedaan worden zonder anderen te misleiden of oneerlijke concurrentie te bedrijven. Hard werken en vindingrijkheid kan grote beloningen geven in elk beroepsveld. Sommigen laten het toe dat de omstandigheden hun leven bepalen, maar we hoeven niet mank door het leven te gaan.

 

In de sport werd honkbal mijn voornaamste focus in mijn jongensjaren. Als aanvaller was het mijn doel om te scoren zoveel als ik kon. Ik werkte hard aan de technieken die me konden helpen om het doel te halen in bijna de helft van mijn pogingen. Het verbeteren van mijn begrip van de slagzone, een goede slagtechniek en het werken aan mijn vlagstrategie hielpen enorm.

 

Hoe dan ook, ik herinner me een moment dat ik een honkbal seizoen mank liep door een gescheurde pees, maar dat weerhield me er niet van om elke wedstrijd in dat seizoen mee te spelen. Ik liet de blessure me er niet onder krijgen.

 

Gedurende de laatste 30 jaren heb ik ontdekt, dat een diep geloof een groot verschil kan maken, of het nu op het werk is, bij het ontwikkelen van een specifieke vaardigheid, of gewoon bij de alledaagse bezigheden. Dat geloof wordt versterkt door beproevingen en je te realiseren dat God zichzelf wil openbaren door deze moeilijke tijden heen. Net zoals bij een lichamelijke oefening kan je geloof versterkt worden door het te praktiseren.

 

Een bijbels verslag dat geschreven staat in Genesis 32:22-32 beschrijft Jacob die worstelt met de engel van de Heer. Jacob’s leven was vol met moeilijkheden, maar in deze specifieke situatie liet hij God niet los.  Jacob vroeg Hem om hem te zegenen en hij kreeg wat hij vroeg. Maar de Heer raakte zijn heupgewricht, waardoor hij de rest van zijn leven mank moest lopen. Hoe dan ook, God heeft hem gezegend en gaf hem zelfs een nieuwe naam: Israel. Hij werd de voorvader van het volk Israel en de genealogie gaat terug tot hem tot aan vandaag.

 

Eėn van de beste illustraties voor iedereen die Jezus volgt is de apostel Paulus. Zijn vermogen om sterk te blijven in tegenspoed heeft ons laten zien hoe geloof in actie eruit ziet. Zijn onderwijzingen en persoonlijk voorbeeld hebben ontelbare miljoenen mensen geïnspireerd gedurende de laatste 2000 jaren om Jezus te volgen en zich aan Hem over te geven.

 

De apostel heeft enorm geleden voor zijn geloof in Christus, zelfs tot aan de dood. De meesten van ons zullen niet door ons geloof met de dood worden geconfronteerd, maar we moeten volhouden voor Hem en diegenen die hij op onze weg brengt in dit leven.

 

Beschouw je leven als waardevol voor de Heer, en dat is het, en realiseer je dat zelfs als je op de één of andere manier mank loopt, je nog steeds met opgeheven hoofd kunt lopen en vol kunt houden voor Hem, Christus, en het overvloedige leven dat Hij ons heeft beloofd. (Johannes 10:10)

 

 

Vragen ter overdenking of discussie:

Ga je “mank” door het leven, door een fysieke ziekte of handicap, of door omstandigheden die je hinderen om verder te komen in het leven? Als dat zo is, omschrijf waarmee je op dit moment worstelt.

Hoe gemakkelijk is het voor jou om de problemen die ervoor zorgen dat jij “mank” loopt te negeren of vol te houden door deze beproevingen heen? Wat is daarbij het moeilijkst voor jou?

Ben je bekend met het verhaal in de Bijbel van Jacob die worstelt met de engel van God (Zijn vertegenwoordiger) om de zegen van de Heer te ontvangen? Zou je ooit zoiets overwegen? Waarom of waarom niet?

Wat is jouw typische reactie op tegenspoed, obstakels die zo enorm groot zijn dat je geneigd bent de moed te verliezen en op te geven?

Als je meer in je Bijbel wilt lezen over dit onderwerp, lees en reflecteer dan op de volgende passages:

Genesis 32:22-28; Spreuken 24:16; Romeinen 12:3; Hebreeën 11:21; Jakobus 1:2-4; 1 Petrus 1:6-7

 

 

Verzonden door CCA Nederland op zaterdag 10 november 2018.

 

Share this:
Over de auteur
CCA Nederland