MANNA 871 DE KRACHT VAN HET DOORZETTEN

MANNA 871 DE KRACHT VAN HET DOORZETTEN

 

De kracht van doorzettingsvermogen

Zakendoen kan riskant zijn en als je niet van plan bent risico’s te nemen die beheersbaar zijn, moet je zelf geen bedrijf beginnen. Ik heb als ondernemer veel fouten gemaakt, maar ik heb toch meer goede keuzes gemaakt dan slechte. Ik denk aan die ene keer dat ik een risico nam dat de moeite waard bleek, alleen omdat ik weigerde te snel op te geven en vastberaden te zijn. Met andere woorden: niet van plan ‘nee’ als antwoord te willen accepteren.

 

Ik had via mijn jongere broer Jim, die in Charleston, West Virginia woonde, gehoord dat een aantal bedrijven in zijn omgeving een bepaald product verkochten dat door kolenbedrijven in hun z.g. bezinkingsvijvers werd gebruikt. Mijn bedrijf, Alpine Petroleum, kon dat ook leveren voor de verkoop aldaar. Toen ik deze verkoopkansen in mijn eigen thuisstaat zag, kwam ik op het idee om John Heater te bellen, één van de meest prominente multimiljonairs van West Virginia. Hij bezat 38 vestigingen verspreid over de staat van de Go-Mart – een combinatie van tankstation, restaurant en supermarkt.

 

Om deze locaties te bevoorraden, had Heater een grote binnenvaartterminal in St. Albans, West Virginia, aan laten leggen. Hij was ook meerderheidsaandeelhouder en president van de Bank of Gassaway. Dus belde ik hem op met een verzoek of hij met mij een deal wilde sluiten voor de opslag en transport van benzine en diesel.

 

John Heater antwoordde kortaf: ‘Mister Kerwood, hoewel ik je een keer heb ontmoet en op de hoogte ben van je goede reputatie, waarom denk jij in vredesnaam dat ik interesse zou hebben in jouw aanbod als ik eenzelfde verzoek van Exxon, Pure Oil, Ashland Oil en Elk Refining Company eerder heb afgewezen?’

 

In plaats van de hint ter harte te nemen, koos ik ervoor te doen alsof hij mijn goede vriend was. ‘John, jouw kantoor ligt op mijn route naar Charleston. Ik heb maar vijf minuten van je tijd nodig. ‘ ‘Nee,’ zei hij. Ik weigerde echter op te geven. ‘John, ik heb een methode bedacht waarvan ik je voorspel dat jij daar profijt van zult hebben.’ “Ik zei je toch al: Nee.” Op vriendelijke toon hield ik vol. ‘John, vijf minuten is alles wat ik je vraag.’ ‘Oké,’ stemde hij uiteindelijk met tegenzin in. ‘Maar onthoud één ding goed, Ray, vijf minuten en je bent vertrokken. ‘

 

Ik heb als ondernemer veel fouten gemaakt, maar ik heb toch meer goede keuzes gemaakt dan slechte.

 

Ik denk aan die ene keer dat ik een risico nam dat de moeite waard bleek, alleen omdat ik weigerde te snel op te geven en vastberaden te zijn.

 

Vijf minuten waren voldoende om de ​​overeenkomst aan te gaan die leidde tot een lucratieve samenwerking van vier jaar. Zonder vastberaden, misschien zelfs een beetje opdringerig, te zijn door John Heater te vragen zich te bezinnen over mijn voorstel, zou dat allemaal niet zijn gebeurd.

 

In mijn boek vertel ik over deze en andere gebeurtenissen om te benadrukken dat er tijdens mijn leven een aantal beslissingen zijn geweest die gunstig zijn uitgevallen, niet door mijn eigen zakelijk inzicht, noch door toeval, noch door puur geluk, maar door goddelijke tussenkomst en Gods zegen.

 

Er is een bekende financiële expert, bekend van tv, Dave Thomas, die wanneer hem wordt gevraagd: ‘Hoe gaat het met je?’ altijd antwoordt: “Beter dan ik verdien!” Ik zou hetzelfde zeggen. Mijn leven en mijn zakelijke carrière zijn allebei beter geweest dan ik verdien, en ik prijs God mijn Vader, aan Wie alle eer en glorie toekomt.

Reflectie

Hoe goed ben jij als verkoper? Wat vind je het moeilijkste aan het verkopen van iets, of het nu een product, een dienst of jezelf is?

 

Ben je ooit geconfronteerd met een onverstoorbare verkoper die weigert op te geven? Wat was je reactie? Vond je het hinderlijk of bewonderde je de vastberadenheid van de persoon?

 

Vind je doorzettingsvermogen één van je persoonlijk sterke punten, of merk je dat je makkelijk ontmoedigd raakt en geneigd op te geven? Leg je antwoord uit.

 

In plaats van zijn zakelijk succes aan zijn eigen capaciteiten of aan geluk toe te schrijven, schrijft Ray ze toe aan ‘goddelijke tussenkomst en Gods zegen’. Hoe kijk jij aan tegen zakelijk succes? Kun je een voorbeeld geven van hoe en waarom jij dat zo ervaart?

 

In de onderstaande Bijbelteksten kun je meer lezen over dit onderwerp:

 

Romeinen 5:1-5; 1 Korintiërs 15:58; Galaten 6: 9-10; Efeziërs 2:10; Jakobus 1: 2-7

 

Verzonden door CCA Nederland op zaterdag 22 augustus 2020.