MANNA 912 DE ZIN EN ONZIN VAN HET ONDERZOEKEN VAN MOTIEVEN

MANNA 912 De zin en onzin van het onderzoeken van motieven

 Op een dag vertelde mijn vriend Don mij dat hij vastbesloten was om een begin te maken met het binnenhalen van bedrijven in corresponderende bedrijfstakken, zodat hij in staat zou zijn om zijn klanten meer producten en diensten te verkopen – en daardoor meer geld te kunnen verdienen. Meer verkopen kan betekenen meer inkomsten, wat meestal ook meer winst betekent.

Dus de volgende keer dat ik Don zag, vroeg ik hoe het met zijn acquisitie aanpak ging. Hij vertelde me dat hij de strategie met zijn Raad van Bestuur had besproken voordat hij tot actie overging. Eén van zijn meest verstandige bestuursleden stelde Don een belangrijke en diepgaande vraag, een vraag die zijn plannen in een nieuw perspectief plaatste: “doe je dit voor je ego, of voor het welzijn van het bedrijf?”