MANNA 913 WAAR ZOUDEN WEZIJN ZONDER “ONGEVIERDE” HELDEN?

MANNA 913 Waar zouden we zijn zonder ‘ongevierde’ helden?

 

We zien ze zelden, maar ze zijn essentieel. Ik heb het over de mensen die het werk achter de schermen doen om het mogelijk te maken dat we elke dag success mogen ervaren. We zouden ze “ongevierde helden” kunnen noemen, want ze krijgen nauwelijks de erkenning die ze zo rijkelijk verdienen. Elk bedrijf of organisatie heeft ze, mannen en vrouwen die de details en saaie werk doen om de projecten vrucht te laten dragen. Elk groot evenement, van conferenties tot en met concerten, zou niet hebben kunnen plaatsvinden zonder dat onopgemerkte individuen ervoor gezorgd hebben dat alles wat nodig was goed verzorgd werd.

 

Ik werd hier recentelijk aan herinnerd toen ik hoorde dat één van de trouwe vertalers die elke week de eMeal vertalen vanuit het Engels naar één van de vele andere talen, was overleden. Voor meer dan 20 jaar had Anna Fulchignoni uit Rio de Janeiro, Brazilië de eMeal a vertaald vanuit het oorspronkelijke Engels naar het Italiaans. De door haar vertaalde versie werd gedistribueerd aan Italiaans lezende mensen van over de hele wereld. Wie weet hoeveel mensen zijn aangeraakt door haar trouwe werk?

 

Bij de start in 1997 was de eMeal alleen in het Engels beschikbaar en werd deze per fax verzonden. (Kent u de fax nog?). Nu wordt elke editie in meer dan 20 verschillende talen vertaald en gemaild naar lezers in Europa, Afrika, Azië, Latijns en Zuid Amerika, Australië en zelfs delen van het Midden Oosten. De vertalers doen hun werk ongezien en alleen omdat zij toegewijd zijn aan God en geloven in wat de Bijbel ons leert over het bedrijfsleven van nu.

 

We weten het niet zeker, maar we schatten dat meer dan een miljoen mensen elke maandag de eMeal ontvangen in het Spaans, Portugees, Frans, Duits, Nederlands, Afrikaans, Chinees, Koreaans, Japans, Pools, Hongaars, Roemeens en andere talen. We zijn dankbaarheid verschuldigd aan de trouwe mensen die dit werk doen, voor een ieder is het, zouden we verwachten, een werk uit liefde.

 

Wie zijn de “ongevierde helden” waar jij werkt, die het noodzakelijke maar onopgemerkte werk achter de schermen doen, dat het mogelijk maakt voor jouw bedrijf of organisatie om haar missie uit te voeren? Misschien ben je er zelf één. Hier zijn enkele dingen die de Heere zegt over deze individuen:

 

Succes meten door een andere standaard

We zijn typisch geneigd om succes te meten aan de hand van status, inkomen, roem en meetbare prestaties. Maar Jezus geeft ons een ander perspectief “ u weet dat zij die geacht worden leiders te zijn van de volken, heerschappij over hen voeren en dat hun groten gezag over hen uitoefenen…. Maar zo zal het onder u niet zijn, maar wie onder u belangrijk wil worden, die moet uw dienaar zijn.” (Markus 10:42-44).

 

De adellijkheid van een dienaar zijn. Als er ooit iemand is geweest die geen ongevierd achter de schermen werk zou hebben moeten gedaan was het Jezus Christus. Toch zei Hij, dat meer dan wat dan ook Zijn rol tijdens zijn aardse leven dat van een dienaar was. “Want ook de Zoon des mensen is niet gekomen om gediend te worden, maar om te dienen en Zijn ziel te geven als losprijs voor velen.” (Mark 10:45).

 

Kleine dingen tellen op tot grote resultaten. Na het vertellen van een parabel over drie werkers die verschillende niveaus van ijver lieten zien in hun diensten, concludeerde Jezus dat  alles wat ze deden beloond zou worden: “zijn meester antwoordde: ‘goed gedaan, goede trouwe slaaf, over weinig bent u trouw geweest, over veel zal ik u aanstellen.” (Mattheus 25:14-30).

 

GESPREKSVRAGEN

Als je denkt aan een “ongevierde held” of iemand die achter de schermen werkt, wie komt er dan meteen bij je naar boven? Welke kwaliteiten van deze persoon of personen springen eruit voor jou?

 

Hoe voel je je als je hard aan een project of taak hebt gewerkt, maar je krijgt er geen of weinig waardering voor?

 

Geloof je dat het goed is dat we zoveel eer en lofprijs geven aan de mensen op de voorgrond, waaronder beroemdheden, ster atleten en vooraanstaande zakenmensen zonder erkenning te geven aan de mensen die een significante bijdrage hebben geleverd aan hun succes?

 

Als je wist dat je nooit de aandacht en waardering voor je werk zou krijgen van mensen , maar je hoorde de woorden “goed gedaan, goede en trouwe dienaar” van God, hoe zou dat je perspectief en benadering van je baan of carrière veranderen – als dat zo zou zijn? Leg je antwoord uit.

In de onderstaande Bijbelteksten kun je meer lezen over dit onderwerp:

Spreuken 12:5, 13:1, 15:22, 19:20, 27, 20:18, 21:2, 27:19, 28:14, Marcus 7:20-23, Romeinen 1:21.

 

Verzonden door CCA Nederland op vrijdag 2 juli 2021